Werken op Curacao – Waarom, verdienen en vacatures informatie

Werken op Curacao

Werken op het zonnige Curaçao? Veel Nederlanders nemen een tussenjaar, stage of lang verblijf op Curaçao. Dan wordt er vaak gekozen om te werken in de horeca, zorg, tijdelijk werk, overheid, bouw of als leraar.

Veel mensen typen op google in “werken in Curaçao”. Maar Curaçao is een eiland en daarom is het werken op Curaçao. 

Hieronder tref je de inhoudsopgave werken op Curaçao. 

Werkaanbod, vacatures, opleidingsniveau op Curacao

Het werkaanbod is op het moment van schrijven 2021 redelijk. Dagelijks worden er vacatures geplaatst en een aantal hotels zijn altijd op zoek naar nieuw personeel.

De vacatures zijn van horeca tot bij de overheid van Curaçao. Op het eiland kan je zonder diploma al aan het werk. Wel worden er vaak eisen gesteld aan enige ervaring. Hetzelfde geldt in Nederland, vaak wordt ongeschoold of lager geschoold minder betaald dan hoger opgeleiden.

Enkele voorbeelden:

– Schoonmaken in Willemstad, 14 euro per uur
– Service manager, 2.500 euro per maand
– Zelfstandig werkende kok, 2.300 per maand
– Fiscalist
– Boekhouder

Tip: Thuiswerk vacatures vanuit Nederland, goed betaald en zelfstandig op een zonnig eiland!

Het loon op Curacao, wat verdien ik op Curacao?

Het loon op Curaçao is een stuk lager dan in Nederland. Dit kan voor een probleem zorgen omdat je gewend kan zijn aan het salaris in Nederland. Maar waarom kiezen voor een werkgever op Curaçao.

Tegenwoordig is het online en op afstand werken niet meer weg te denken en is er steeds meer thuiswerk/ZZP werk te vinden. Dit ZZP werk is vaak tegen Nederlandse tarieven waardoor het financieel nog makkelijker wordt.

Veel gestelde vragen: Werken op Curacao

Hieronder veel gestelde vragen over het werken op Curacao. Mag je als Nederlander werken op het tropische eiland? Zo ja, hoe lang mag je er dan werken? En hoe zit het met het wonen?  

Kan ik werken op Curacao?

Zeker kan je als Nederlander werken op het prachtige eiland Curaçao. Heb je een Nederlandse nationaliteit? Dan heb je op Curaçao een “Verklaring van Rechtswege” nodig. Met deze verklaring mag je vervolgens wonen en werken op Curaçao.

Als Nederlander mag je al beginnen met werken en wonen zodra je de aanvraag van de verklaring hebt gedaan. De kosten voor de “verklaring van Rechtswege” is 615 NAF. Dit is ongeveer 300 euro.

Heb je geen Nederlandse nationaliteit? Dan moet je eerst een tewerkstellingsvergunning aanvragen. Zonder deze vergunning mag je gedurende het verblijf op Curaçao niet naar werk zoeken.

Hoe lang mag ik werken op Curacao?

Als toerist mag je 6 maanden per jaar op het eiland verblijven. Als je als toerist wilt werken, heb je zoals we bij vraag “kan ik werken op Curaçao?” beantwoord een verklaring nodig. Langer blijven op het eiland? Lees dan wat de Nederlandse overheid hier over zegt. 

Zodra de verklaring rond is mag je zo lang als je wilt wonen en werken op het eiland Curaçao. Voor meer informatie en huidige updates zie de officiële website van Curaçao.

Kan ik als Nederlander op Curacao wonen?

Ja, als toerist mag je 6 maanden per jaar op Curaçao wonen. Wil je langer verblijven op Curaçao dan heb je een “Verklaring van Rechtswege” nodig. Met deze verklaring mag je zolang verblijven op het eiland zolang jezelf wil. Wel kan je problemen krijgen met de Nederlandse overheid omdat je langer dan 6 maanden in een jaar uit Nederland bent. 

Hoe is de werkcultuur op Curacao?

In Nederland zijn we over het algemeen direct, zeggen we nee en mogen onze ideeën en meningen delen. Op Curaçaoënaars zeggen niet zo snel “nee”, wordt er naar de leiding geluisterd en wordt dit uitgevoerd.

Dan de werksfeer, de sfeer is gemoedelijker en men heeft meer tijd voor elkaar. Het werktempo, is zoals over het algemeen bekend in Nederland hoog. Het werktempo op Curaçao is rustiger, dit komt mede door het warme weer.

Waar ontmoet ik andere Nederlanders op het eiland?

Jong, wat ouder of met pensioen? Dan moet het totaal niet lastig zijn om andere eilanders of Nederlanders te ontmoeten. Het is eiland is een eigenlijk een uitgaanseiland voor jong tot oud. Elke avond is het er gezellig, gastvrij en warm.

Vind je het toch lastig? Dan bestaan er tegenwoordig diverse apps om contact te maken met anderen. Ook zijn er facebook groepen waar contacten worden uitgewisseld. Ben je een ondernemer? Ga dan naar de netwerkborrels op het eiland. Sportief? Doe dan mee bij de plaatselijke sportclubs.

Vacatures Curacao is als vacaturebank de beste plek om te beginnen, of u nu gaat emigreren naar Curacao of al op Curaçao woont. Als u (nog) in Nederland woont is het natuurlijk aan te raden om, als u dat nog niet gedaan heeft, eerst Curacao te bezoeken. Zorg er ook voor dat je weet wat je leuk vindt om te doen. Heb jij bijvoorbeeld al eens een Beroepskeuzetest gedaan? Lees boeken over Curacao en leer over het eiland en haar bewoners! Maak een lijst van potentiële interessante werkgevers. Zorg dat uw CV en motivatie gereed hebt. Als u solliciteert via vacaturescuracao.nl, vermeld dan wanneer u op het eiland bent voor een eventueel gesprek en stel uzelf een termijn.

Praktisch

Is uw CV nog up to date en aantrekkelijk genoeg? Is het direct duidelijk wie u bent en wat u kunt en is uw toegevoegde waarde voor de onderneming direct duidelijk? Voordat u een sollicitatiebrief met CV verstuurd kijk nog eens kritisch naar uw CV. Waarschijnlijk is deze al een tijdje geleden gemaakt en heeft u er verder niks mee gedaan. Niet alleen een originele sollicitatiebrief maar zeker ook een aantrekkelijk CV is belangrijk als u wil opvallen bij uw nieuwe werkgever. Hulp nodig bij het schrijven van je CV? 

Verdubbel het aantal sollicitatiegesprekken met ‘Het curriculum-vitae-handboek’!

Papiamentu

Leer de taal! Probeer het, de meeste mensen zijn wel voornemens de taal te leren maar haken snel af. Natuurlijk komt u met Nederlandse- en Engelse taal heel ver, er zijn veel bedrijven die alleen in het Engels communiceren bijvoorbeeld. Toch is het beheersen van Papiaments en/of Spaans in taal en geschrift een pré bij veel bedrijven. Meer informatie over emigreren naar Curacao volgt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *