Vliegveld van Curacao – Airport Hato Curacao

vliegveld van Curacao airport Hato

Curacao Airport, ook wel Hato Airport genoemd, is de grootste luchthaven op het prachtige eiland Curaçao. Hato is de naam van de airport van Curacao. 

De luchthaven ligt aan de zuidkust van Curaçao, op ongeveer 12 kilometer van de hoofdstad Willemstad. 

Het kan worden bereikt met vluchten vanuit verschillende Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Vluchten naar Curaçao van grote commerciële luchthavens van de VS (Newark Liberty International Airport New York City) zijn ook beschikbaar. En laten we KLM en TUI FLY niet vergeten

Er zijn verschillende verbeteringen aangebracht zoals het busstation, waardoor het voor reizigers makkelijker wordt om vanaf de luchthaven naar de gewenste bestemming te reizen.

Inhoudsopgave Vliegveld / Airport van Curacao

Het vluchtaanbod vanuit de gehele wereld naar Curacao

Er is een breed scala aan vluchten naar Curaçao van grote internationale luchthavens ter wereld. Een aantal van deze bekende luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar Curaçao zijn:

British Airways, Air Canada, Cathay Pacific, Philippine Airlines, Swiss, Delta Airlines, Lufthansa, Air Nieuw-Zeeland, Singapore Airlines, British Airways, KLM, Emirates, Turkish Airlines, Sunwing Airlines, Maleisisch Airlines, Thaise Airways, Air Maleisië, Singapore, US Airways, Air Nieuw-Zeeland en Laotische luchtvaartmaatschappijen.

Vanuit Nederland / Belgie naar Curacao Vliegen?

Een breed scala aan goedkope internationale vluchten naar Curaçao zijn te vinden in verschillende online reisorganisaties. 

Lekker op vakantie? Kies dan voor een pakketreis via Corendon, Vakantiediscounter of Tui.nl. 

Werken op Curaçao? Bekijk dan eens de website van KLM of TuiFLY. 

Statistieken luchthaven Curacao: Vluchten en passagiers

Hieronder de statistieken van de luchthaven. Jaar op jaar. 

Volgens de UNWTO, de Wereldorganisatie voor Toerisme van de Verenigde Naties bracht de COVID-19 pandemie het internationale toerisme terug naar het niveau van 30 jaar geleden. Deze forse daling is het gevolg van de Corona regels die in verschillende werelddelen ingevoerd werden. 

Het zwaarst werd Curacao airport getroffen door de toeristen die niet vanuit Europa en voornamelijk Nederland kwamen. Helemaal toen Nederland in december 2020 het vliegen bijna onmogelijk maakte. Dit zorgde voor minder extra vluchten vanuit KLM en TUI tijdens de feestdagen. 

In het jaar 2020 ontving Curacao international Airport slecht 548.000 passagiers. Dit betekende een verminder van 64% ten opzichte van normale tijden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *