Je sollicitatiebrief, de eerste stap naar een nieuwe baan

Sollicitatiebrief Curacao

Wanneer je op zoek gaat naar een (nieuwe) baan ontkom je er niet aan om een sollicitatiebrief te schrijven. Alleen zo kun je in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een baan. Een sollicitatiebrief schrijven vinden veel mensen erg lastig. Wat zet je er in, en wat juist niet? Een sollicitatiebrief wordt ook wel motivatiebrief genoemd en daarmee is al veel gezegd: In je brief schrijf je waarom jij die baan wilt en waarom juist jij de meest geschikte kandidaat bent voor de functie.

Leer De “Magische Formule” Voor Het Schrijven Van Effectieve Sollicitatiebrieven!

Wat staat er in een goede sollicitatiebrief?

Allereerst vermeld je op welke vacature je reageert. In sommige bedrijven worden meerdere banen tegelijk aangeboden en dus is dat erg belangrijk om te vermelden. Dit staat dus in de onderwerp regel van je brief. In de eerste zin schrijf je waar je de vacature hebt gevonden, in de krant, op het internet, via een uitzendbureau.

Een paar tips voor een goede sollicitatiebrief:

  • Wees niet te langdradig, een goede brief is niet langer dan hooguit anderhalve A4
  • Gebruik een goed leesbaar lettertype, bij voorkeur een standaard letter zoals Arial of Calibri
  • Vermeld niet te veel zaken die ook al in je CV staan, beperk je tot je motivatie
  • Geef kort en duidelijk aan wat je aanspreekt in de functie en vervolgens waarom jij geschikt bent, prijs jezelf aan door gebruik te maken van de in de vacature genoemde functie-eisen zoals dienstverlenend ingesteld, proactief, zelfstandig kunnen werken, collegiaal, etc.

Sluit af met de wens uit te spreken dat je naar aanleiding van je brief voor een gesprek wordt uitgenodigd zodat je je sollicitatie kunt toelichten.

Heeft een open sollicitatie zin?

Tegenwoordig heeft een open sollicitatie in de meeste gevallen niet zoveel zin. De meeste bedrijven houden dergelijke brieven niet “in portefeuille”, je krijgt er vaak een reactie op in de trant van “op dit moment zijn er geen vacatures, houd onze website in de gaten, wij zullen uw brief vernietigen”. Als je het toch op deze manier wilt proberen, geef dan duidelijk aan naar wat voor soort baan je op zoek bent en waarom je juist bij dit bedrijf zou willen werken. Voeg uiteraard ook bij een open sollicitatie altijd je CV bij. Wie weet heb je geluk en is er een vacature die passend voor je is en mag je meedoen met de procedure.

Effectieve Sollicitatiebrief Schrijven? Meer Dan 2000 Werkzoekenden Gingen U Voor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *